Арестуваха предполагаемия убиец на фена на АЕК, свидетел разказва за кървавата нощ

Извършителят на убийството е бил в затвора

11.08.2023 | 10:43 Редактор: Искра Ангелова
Арестуваха предполагаемия убиец на фена на АЕК, свидетел разказва за кървавата нощ

Гръцката полиция е задържала предполагаемия убиец на фена на АЕК, който загина след сблъсък с привърженици на "Динамо" (Загреб) в понеделник вечерта в Атина. Арестуваният е фен на "Панатинайкос".

Именно запаляковци на ПАО помогнаха на хърватските хулигани да стигнат до "Нея Филаделфия" - кварталът, където се намира стадионът на АЕК и където се разигра кървавия екшън.

Според информациите от южната ни съседка извършителят на убийството е бил в затвора, но преди 6 месеца е освободен. Отпечатъците по тялото на жертвата съвпадат с тези на заподозрения.

Днес е погребението на 29-годишния Михалис Кацулис.

Преди полицията да стигне до идентифицирането на убиеца, повече от 100 привърженици на хърватския тим бяха задържани. Всички те вече са освободени. А очевидец разказва за кървавата нощ в квартал "Неа Филаделфия".

"Не мога да повярвам, че оцелях. Дойдоха тук да убиват, а аз съм жив само по чудо", започва изповедта си гъркът, цитиран от БГНЕС.

Той разкри, че е бил нападнат от хулигани на метри от мястото, където Михалис е получил смъртоносната рана.

"Отидох да взема два билета за мача. Започнаха да тичат към нас. Бяха с маски на лицата. Удариха ме толкова силно, че припаднах. Носеха лостове и палки. Щом си спомня онази нощ, веднага ме побиват тръпки. Това насилие трябва да спре. Гърция като люлка на цивилизацията не заслужава такива сцени", разказва фенът на АЕК, който има наранявания по краката и 10 шева на главата.

Свидетелят на ужаса познавал и убития Михалис: "Той беше страхотен човек. Искам да изкажа най-дълбоките си съболезнования на семейството му. Ще го помня, докато съм жив." 

Снимка: БГНЕС