Южна Корея ще се включи във "формулата на мира" на Украйна

Решението по този въпрос е взето след консултациите в Джеда

09.08.2023 | 10:12 Редактор: Михаела Кирилова
Южна Корея ще се включи във

Република Корея смята да участва в работната група по осъществяването на "формулата на мира" на президента на Украйна Володимир Зеленски, съобщи агенция Йонхап, позовавайки се на информация от администрацията на президента.

Решението по този въпрос е взето след консултациите по Украйна в Джеда, на които присъства началникът на управлението по национална сигурност в администрацията на президента Чо Те-Йон. По време на срещата в Саудитска Арабия се обсъждано създаването на работна група по "формулата на мира", уточниха от администрацията на южнокорейския лидер.

"В съответствие с една от основните точки на нашата инициатива за солидарност и мир в Украйна, ние ще вземем участие в работната група по "формулата на мира", заяви служител от президентския офис. 

По време на посещението си в Украйна в средата на юли президентът на Корей Юн Сок-Йол представи "инициатива за солидарност и мир в Украйна", която включва хуманитарна помощ от Южна Корея, подкрепа в областта на сигурността и сътрудничество при възстановяването на страната, предаде БГНЕС.

В Сеул се надяват, че участието в работната група по "формулата на мира" ще помогне бизнесът да получи големи проекти, свързани с възстановяването на Украйна, съобщава още агенция Йонхап.

Снимка: БГНЕС