Си Дзинпин поиска ускорена модернизация на китайската армия

Трябва да бъде в пълна готовност за военни действия, призова той

31.07.2023 | 17:58 Редактор: Тодор Петров
Си Дзинпин поиска ускорена модернизация на китайската армия

В навечерието на 1 август - Денят на Китайската народоосвободителна армия (КНОА, генералният секретар на ЦК на ККП, председател на КНР и на Централната военна комисия Си Дзинпин инспектира военновъздушните сили в Западния военен окръг.

От името на ЦК на ККП и Централната военна комисия той отправи поздравления към всички военнослужещи, въоръжените полицейски сили и цивилните служители в армията.

Си Дзинпин подчерта, че е необходимо да се ускори модернизацията на въоръжените сили и стриктно да се изпълняват задачите, възложени от партията и народа, съобщи "Радио Китай".

"Армията трябва да изпълнява мисиите си, да се адаптира към специалната среда и да бъде в пълна готовност за военни действия, да гарантира сигурността на въздушното пространство, да приложи новото оборудване в практиката, да координира развитието на военновъздушните и сухопътните сили с наземните навигационен и радарен корпус и корпуса за електронно противодействие, както и да повиши цялостно бойните си способности", заяви китайският лидер.

Снимка: БГНЕС