Мъж загина, а синът му е ранен след инцидент в аквапарк

Надуваемата конструкция, в която те си играели в аквапарк, се откачила при силен вятър

31.07.2023 | 11:33 Редактор: Михаела Кирилова
Мъж загина, а синът му е ранен след инцидент в аквапарк

Баща загина, а тригодишното му дете беше ранено в Южна Франция, след като надуваемата конструкция, в която те си играели в аквапарк, се откачила при силен вятър.

35-годишният мъж е бил хоспитализиран заедно с детето си след инцидента в аквапарка в Сен-Максимин-ла-Сен-Бом в регион Вар, изключително популярен сред туристите през лятото, но по-късно е починал, съобщи източник, близък до разследването.

Съоръжението, дълго около 20 метра, е отскочило на около 50 метра в аквапарка Wonderland, като и двете жертви са били затиснати вътре, съобщиха от пожарната.

"Как може един аквапарк, който е бил приет на територията на общината, за да носи радост и щастие на децата, да се превърне в машина на смъртта, която поразява цяло семейство?", написа във Facebook местният кмет Ален Деканис, като заяви, че започналото от прокуратурата разследване ще даде отговори.

"Това ще ни каже текущото разследване", започнато от прокуратурата в Драгинян, заяви кметът.

Момчето, подобно на баща си, също е трябвало да бъде реанимирано, след като е получило сърдечен арест и няма непосредствена информация за състоянието на детето, предаде БГНЕС.

Аквапаркът Wonderland беше открит това лято на около 40 км от град Екс-ан-Прованс.

Снимка: Pexels