Експлозии разтърсиха Киев, има загинал и най-малко четирима ранени

Властите се готвят за нападение с дронове

13.07.2023 | 07:21 Редактор: Вяра Димова
Експлозии разтърсиха Киев, има загинал и най-малко четирима ранени

Властите съобщиха, че при въздушни удари в Киев е загинал един човек, а най-малко четирима са ранени, предаде АФП. "Службите за спешна помощ се отзовават на повиквания в Соломянски, Шевченковски, Подилски и Дарницки район след "експлозии в столицата", заяви кметът на Киев Виталий Кличко.

"В Подилски район, по време на гасенето на пожар в жилищна сграда, беше открито тялото на един загинал човек", написа Кличко в Telegram.

Двама души са били ранени в Дарницки район "в резултат на падащи отломки", написа в Telegram началникът на военната администрация на Киев Сергей Попко.

Кличко съобщи, че двама души са били "хоспитализирани" в Дарницки район, след като падащи отломки са повредили жилищна сграда. На други двама в Шевченковски район е оказана медицинска помощ на място, каза Кличко.

Пожари са избухнали в жилищна сграда в Шевченковски район и в нежилищна сграда в Подилски район, каза той и допълни, че на място има служби за спешна помощ. На снимка, публикувана в официалния канал на военната администрация на Киев в Telegram, се вижда стая във висока сграда с отнесена част от стената, което според нея е резултат от падащи отломки в Дарницки район, пише БГНЕС.

Заплахата от нападение на руски безпилотни самолети над града остава, се казва в изявление на украинските военновъздушни сили. 

Снимка: БГНЕС