Захарова: Русия готви твърд отговор на атаките на Украйна срещу Запорожката АЕЦ

Призоваваме ръководството на ООН и МААЕ да не си затваря очите за ситуацията, настоя тя

06.07.2023 | 20:19 Редактор: Вяра Димова
Захарова: Русия готви твърд отговор на атаките на Украйна срещу Запорожката АЕЦ

Отговорът на Русия на всякакви атаки на Киев срещу Запорожката атомна електроцентрала ще бъде твърд, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова по време на брифинг, съобщават руски медии.

"Русия ще продължи да защитава Запорожката атомна електроцентрала и ще отговаря изключително сурово на всякакви атаки на Украйна срещу това съоръжение. Още веднъж призоваваме ръководството на ООН и МААЕ да не си затваря очите за ситуацията около Запорожката атомна електроцентрала и ясно да се посочи кой е виновен за случващото се и къде реално съществува заплаха за безопасността и функционирането на това гражданско съоръжение”, добави още Захарова, цитирана от "Труд".

В навечерието на посещението на 23 юни в Руската федерация на ръководителя на МААЕ Рафаел Гроси, президентът на Украйна Володимир Зеленски обвини Москва в предполагаема подготовка на терористична атака в АЕЦ. Без да представя никакви доказателства, той уведоми за това Бразилия, Индия, Китай, САЩ, както и страни в Европа, Близкия изток и Африка.

Снимка: БГНЕС