Путин: Срещу Русия се води хибридна война, уверено се противопоставяме на санкциите

Геополитическите противоречия в света се изострят, а ситуацията със сигурността се влошава, каза държавният глава

04.07.2023 | 15:17 Редактор: Вяра Димова
Путин: Срещу Русия се води хибридна война, уверено се противопоставяме на санкциите

Срещу Русия се води хибридна война, но страната уверено се противопоставя на наложените ѝ санкции и ограничения. Това заяви държавният глава на Руската федерация Владимир Путин на виртуална среща на ръководителите на държавите членки на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), предава РИА Новости.

"Дълго време извън нашите граници се изпълняваше проект от външни сили за създаване на практически враждебна държава от съседната ни Украйна. Тя беше помпана с оръжия в продължение на осем години, оправдаваше агресията срещу цивилното население на Донбас и по всякакъв начин се отдаде на насаждането на неонацистка идеология. И всичко това, за да застраши сигурността на Русия, да ограничи развитието на страната ни“, обясни Путин.

По думите му геополитическите противоречия в света се изострят, а ситуацията със сигурността се влошава. По този начин рисковете от развитие на нова глобална криза нарастват на фона на неконтролирано натрупване на дългове в развитите страни, социалното разслоение и нарастваща бедност по света, увери Путин, цитиран от "Фокус".

В същото време ШОС се ангажира със създаването на справедлив и многополюсен световен ред с координиращата роля на ООН, допълни държавният глава на Русия. Путин подчерта, че именно на такава конструктивна основа се гради практическата работа на ШОС.

Снимка: БГНЕС