fallback

Шойгу: Западът започна истинска война срещу Русия, ще защитим сигурността си

Налагат се безкрайни санкции и се оказва огромна военна помощ на режима в Киев, изтъкна той

21.06.2023 | 17:12 Автор: Вяра Димова

Въоръжените сили на Русия ще направят всичко, за да гарантират суверенитета и военната сигурност на страната, каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

"Колективният Запад започна истинска война срещу Русия, опитвайки се отново с всички сили да я разбие. Налагат се безкрайни санкции, провокират се безредици и военни конфликти в съседни държави, оказва се огромна военна помощ на режима в Киев. Ръководството на страната може да бъде уверено, че нашите въоръжени сили ще направят всичко, за да гарантират военната сигурност и суверенитета на страната", добави Шойгу, цитиран от руски медии.

На срещата с възпитаници на висши военни учебни заведения в Кремъл руският министър на отбраната Сергей Шойгу ги посъветва да внедрят опита от специалната военна операция в бойната подготовка на личния състав, пише "Труд".

"От вас ще се изисква най-висок професионализъм, максимална отдаденост, способност за бързо вземане на нестандартни решения и поемане на отговорност. На вас е поверено и обучението на личния състав. Чувствайте се свободни да въведете опита си от специалната военна операция в бойното обучение", допълни още Шойгу.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback