Олимпийска шампионка починала при преждевременно раждане, бебето - също

Предполагаше се, че тя може да се е самоубила

13.06.2023 | 17:22 Редактор: Искра Ангелова
Олимпийска шампионка починала при преждевременно раждане, бебето - също

Бившата световна шампионка и олимпийска звезда в бягането на 100 метра Тори Боуи (32) е починала от усложнения по време на преждевременно раждане. Това разкриха месец след смъртта ѝ лекари. Предполагаше се, че тя дори може да се е самоубила, тъй като доста дълго време не излизаха подробности за трагедията. Тя почина на 3 май. 

Известната спортистка беше бременна в осмия месец. Тя внезапно получила гърч и високо кръвно налягане, причинени от еклампсия - често фатално състояние, което се случва през втората половина на бременността. Ужасната развръзка я сполетяла в дома ѝ, докато била сама в къщата, бебето също не е оцеляло, съобщава "RTL".

Тази коварна диагноза се смята за една от водещите причини за майчина и фатална смъртност и важно майката да се информира навреме и да приложи адекватна терапия, особено ако страда от предварително диагностицирано високо кръвно налягане или диабет.

Ако състоянието се пренебрегне, могат да възникнат някои от следните сериозни последствия като инсулт, нарушена сърдечна функция, чернодробна и бъбречна дисфункция, белодробен оток, слепота и понякога смърт на майката и плода, съобщава "Труд".

Боуи постигна най-големите си успехи в периода около Олимпийските игри през 2016 г. На Световното първенство в Пекин през 2015 г. тя спечели бронзов медал, а на споменатите игри в Рио спечели злато в щафетата 4х100, сребро в спринта на 100 и бронз в бягането на 200 метра.

Последните си страхотни резултати тя записа на световното първенство в Лондон през 2017 г., където спечели златните медали на 100 метра и в щафетата 4х100.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 2
Муле
преди 10 месеца
Един ПАТЛАЖАН по-малко, голям празз Сигнализирай за неуместен коментар