fallback

Украинската армия отвърна, ВВС нанесоха 18 удара по руски позиции

Унищожено е военно оборудване и контролни системи

11.06.2023 | 11:34 Автор: Вяра Димова

Украинската армия е нанесла 18 удара по руски позиции, след като започна контраофанзивата си, обяви Генералният щаб на страната. Междувременно продължават спасителните операции след разрушаването на язовира "Нова Каховка" в южната част на Украйна.

Украинските ВВС са нанесли 16 удара по позиции на руската армия, както и две атаки срещу зенитни установки, съобщи генералният щаб на Киев. Унищожено е военно оборудване и контролни системи, а противовъздушната отбрана е свалила две крилати ракети и над 20 руски дрона. Продължават ожесточените сражения в Луганска и Донецка област, за изминалото денонощие е имало 35 стълкновения.

Властите на руската погранична област Калуга съобщиха за паднал дрон край селище в района, няма пострадали, съобщи БНР.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски на практика потвърди, че контраофанзивата е в ход, но не уточни на какъв етап или къде точно са концентрирани бойните действия. Зеленски говори след среща с канадския премиер Джъстин Трюдо, който обяви 500 милиона канадски долара военна помощ и още 10 милиона за наводненията след разрушаването на стената на язовир Нова Каховка.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback