Истинско чудо! Четири деца оцеляха 40 дни сами в джунглата след самолетна катастрофа

Майка им и останалите възрастни са починали

10.06.2023 | 09:24 Редактор: Петя Кръстева
Истинско чудо! Четири деца оцеляха 40 дни сами в джунглата след самолетна катастрофа

В Колумбия четири деца от едно семейство бяха открити живи след продължително издирване. Това стана 40 дни, след като самолетът, в който пътували, катастрофира в джунглата. Децата на възраст 13, 9, 4 години и бебе на една година са били на борда на самолета с майка си и двама пилоти, когато той се разбил на 1 май.

Майката и останалите възрастни са загинали и децата са се справяли сами след случилото се.

Колумбийският президент Густаво Петро съобщи, че те вече получават медицинска помощ и подчерта, че намирането им след седмици издирване е "радост за цялата страна":

"Местните общности, които помагаха в усилията за издирване, заедно с военните сили откриха децата 40 дни след самолетната катастрофа. Тези деца дадоха пример за оцеляване, който ще остане в историята. Днес те са децата на мира и децата на Колумбия", предаде БНР.

Президентът Петро беше критикуван миналия месец, когато от администрацията му прибързано съобщиха в Twitter, че децата са намерени, след като екипите се натъкнаха в джунглата на следи от тях. 

"Майката джунгла ги върна" - така е реагирал дядо им. Децата са от коренното население и се смята, че съществена роля за щастливата развръзка са изиграли  познанията им за растенията и оцеляването в джунглата.

Снимка: БГНЕС