Русия е отблъснала голяма украинска офанзива в Донецка област

Продължава обстрелът на  руската Белгородска област

05.06.2023 | 07:02 Редактор: Тодор Петров
Русия е отблъснала голяма украинска офанзива в Донецка област

Руските сили са осуетили голяма украинска офанзива в Донецка област. По информация на руското министерство на отбраната, Украйна е започнала атаката, като са били задействани шест механизирани и два танкови батальона. 

Нов обстрел от страна на Украйна е предизвикал пожари в град Шебекино, в руската Белгородска област, съобщи губернаторът Вячеслав Гладков, цитиран от агенция ТАСС. Той уточни, че няма данни за пострадали хора. В района бяха мобилизирани спасителните служби. 

Местните власти съобщиха за украински обстрел и през нощта в събота срещу неделя като твърдят, че има две жертви, а хиляди деца е трябвало да бъдат евакуирани. Общо над 4000 души са били приети в центрове за временно настаняване в областта, която граничи с Украйна. 

Междувременно групи от руснаци, които водят бойни действия на страната на Украйна, заявиха, че са пленили двама руски войници и предлагат да ги разменят, ако губернаторът се съгласи на лична среща с тях. Групите Легион "Свободна Русия" и "Руски доброволчески корпус" пуснаха съвместно изявление в Telegram.

Снимка: БГНЕС