Песков: Путин иска да постигне целите си с други средства, а не с война

"Руският президент остава отворен за всякакви контакти, които ще позволят мирни средства", каза говорителят на Кремъл

03.06.2023 | 20:00 Редактор: Михаела Димитрова
Песков: Путин иска да постигне целите си с други средства, а не с война

Руският президент Владимир Путин остава отворен за всякакви контакти, които ще позволят мирни средства за постигане на целите на войната, но "Западът не дава такава възможност. Това е заяви прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков в интервю, фрагмент от който е публикуван в Telegram, предава ТАСС.

"Президентът Путин беше, е и ще бъде отворен за всякакви контакти, за да постигнем изпълнението на нашите задачи с други средства, различни от СВО. Ако е възможно, това ще бъде за предпочитане“, каза говорителят на Кремъл.

В същото време той е подчерта, че "страните от колективния Запад в момента не оставят на Русия друг избор". Така Песков е коментира публикациите за предложението на Франция за провеждане на мирна среща на върха за Украйна в Париж.

"Сега Украйна всъщност е инструмент на конфликта. Конфликтът наистина стана по-широк, колективният Запад води комбинирана война срещу нашата страна", е заявил говорителят на Кремъл. Що се отнася до Франция, както е отбеляза Песков, цитиран от "Фокус". "тя де факто стана участник в конфликта на страната на Киев и не може да претендира за ролята на модератор в украинското уреждане", категоричен е той.

Снимка: БГНЕС