Русия обяви нова офанзива в Донбас, жертви и ранени в Белгородската област

В западните предградия на Донецк напредват бойци, подчинени на чеченския лидер Кадиров

03.06.2023 | 09:02 Редактор: Искра Ангелова
Русия обяви нова офанзива в Донбас, жертви и ранени в Белгородската област

Русия обяви нова офанзива в украинския регион Донбас. В района на Мaринка в западните предградия на Донецк напредват бойци, подчинени на чеченския лидер Рамзан Кадиров.

Ръководителят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че повечето от хората му са се изтеглили от превзетия източен град Бахмут, като ще останат в Донецка област.

Украинският президент Володимир Зеленски нареди да бъдат проверени всички бомбоубежища, след смъртта на трима души, останали на улицата по време на поредната руска атака с ракети и дронове. Жителите на Киев съобщават за недостиг на бункери, заключени бункери и ограничен достъп до тях, предупреди Зеленски във видеообръщението си, припомня БГНЕС.

Според управителя на руската Белгородската област, четирима души са загинали при две отделни украински атаки срещу населени места близо до границата с Украйна. Две жени са станали жертва на обстрел в района на Маслова пристан. Двама са загинали и шестима са били ранени при ракетна атака срещу Соболевка. Съобщава се за атаки и в Брянска и Курска област.

Снимка: БГНЕС