Дубай има изумителен план за най-големия си изкуствен остров

Ще включва 80 хотела в курорта и ще добави 110 километра към бреговата линия на емирството

01.06.2023 | 17:33 Редактор: Михаела Димитрова
Дубай има изумителен план за най-големия си изкуствен остров

Владетелят на Дубай одобри нов план за развитие на най-големия от известните изкуствени острови във формата на палма в пристанището на града, като съживи проекта, който беше спрян по време на световната кредитна криза през 2008 г. и остави стотици купувачи в неизвестност. 

Новият генерален план за Палм Джебел Али ще включва 80 хотела в курорта и ще добави 110 километра към бреговата линия на емирството, според Дубайската медийна служба. Проектът, който се надява да приеме до 35 000 семейства, вероятно ще включва луксозни имения и апартаменти. Приблизително една трета от обществените му съоръжения ще се захранват с възобновяема енергия.

Камарата на представителите прие закон за ограничаване на дълга, изработен от президента Джо Байдън и председателя Кевин Маккарти, който ще наложи ограничения на правителствените разходи до изборите през 2024 г. и ще предотврати фалита на САЩ.

Трудният избор за това как да се коригират правителствените услуги е оставен най-вече на Конгреса, който трябва да преговаря по отделни пакети за разходи преди началото на следващата финансова година на 1 октомври. 

Повече по темата прочетете в bloombergtv.bg

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа

Снимка: Pixabay