Русия включи американски сенатор в списъка на издирваните лица

Песков: Трудно е човек да си представи по-голям срам за някоя страна, от това да има такива сенатори

29.05.2023 | 12:27 Редактор: Вяра Димова
Русия включи американски сенатор в списъка на издирваните лица

Министерството на вътрешните работи на Русия е включило американския сенатор Линдзи Греъм в списъка на издирваните лица, съобщиха руски медии, като се позоваха на информация от ведомството, предаде Ройтерс.

В редактирано видео от среща на Греъм с Володимир Зеленски в петък, публикувано от канцеларията на украинския президент, се чува как сенаторът казва: "руснаците умират", а след това, че американската подкрепа (за Украйна) "са най-добре похарчените от нас пари".

Русия вчера осъди коментарите на Греъм. "Трудно е човек да си представи по-голям срам за някоя страна, от това да има такива сенатори", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин нареди да бъде започнато разследване по повод коментарите на сенатора, предаде ДПА, пише "Труд".

"В циркулирало в интернет видео американският сенатор Линдзи Греъм говори за финансово участие на САЩ в убийството на руски граждани по време на среща с президента на Украйна", обяви комитетът в публикация в Telegram. Прави се правна преценка на "русофобските" коментари на сенатора, добави най-високопоставеният разследващ орган в Русия.

Снимка: БГНЕС