Лукашенко: Беларус е готова да противодейства на бунт от Полша, нека дойдат

"Ние сме готови", каза президентът

25.05.2023 | 16:37 Редактор: Михаела Димитрова
Лукашенко: Беларус е готова да противодейства на бунт от  Полша, нека дойдат

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че страната му е готова да противодейства на евентуален бунт, който според него Полша планира да подкрепи, предаде ТАСС.

"Ние проследяваме момчетата, за които говореше този "болен" генерал, че имали знамена, създавали цели полкове или батальони. Така говорят. Но в действителност знаем къде се намират те. И знаем всички по име. Ние сме готови! Нека дойдат", каза беларуският държавен глава, отговаряйки на въпроси на руския журналист Павел Зарубин.

Лукашенко отбеляза, че, за съжаление, неговите изявления не се чуват. "Вие вероятно знаете, че преди няколко месеца казах, че се готвят за въстание, за революция... А ние отдавна знаем, че те се готвят за някакво, може би, поредно въстание", каза той цитиран от БТА.

В интервю за телевизионния канал "Полсат" бившият командващ полските Сухопътни войски генерал Валдемар Скшипчак призова властите да се подготвят за евентуално въстание в Беларус и да го подкрепят. Според него беларусите, които са част от украинските въоръжени сили, може да започнат операция срещу беларуските власти.

Снимка: БГНЕС