Киев: Руски партизани се противопоставят на Кремъл

Русия отново засили ракетните удари

23.05.2023 | 09:50 Редактор: Михаела Димитрова
Киев: Руски партизани се противопоставят на Кремъл

Неясна остава ситуацията в руската Белгородска област, която граничи с Украйна. Губернаторът на областта Вячеслав Гладков твърди, че там е проникнала украинска диверсионно-разузнавателна група.

А според Киев руски партизани се противопоставят на Кремъл. В същото време, в очакване на украинската контраофанзива, Русия отново засили ракетните удари.

Украинската агенция УНИАН съобщи за атака срещу сградата на руската Федерална служба за сигурност в Белгород. Снимки и видео в руско онлайн издание са показали дим, който се издига над града. Съобщава се за силна експлозия в центъра на Белгород и пристигнали на мястото полицаи и пожарникари.

Регионалните власти обявиха късно снощи, че там е проникнала украинска диверсионно-разузнавателна група. Киев отрича и твърди, че става дума за операция на противници на режима в Кремъл. Областта е в режим на антитерористична операция, съобщи губернаторът Вячеслав Гладков.

През изминалата нощ Русия е нанесла удари по цели в Украйна с ирански дронове "Шахед". Всички безпилотни самолети са били свалени от противовъздушната отбрана, се казва в сутрешната сводка на Генералния щаб на украинската армия, предаде БНР.

Според Киев битката за Бахмут продължава, ожесточени сражения се водят и в района на Мариинка, в Донецка област, където Русия продължава да съсредоточава усилията си. Киев съобщава и за нападения срещу цели в Днипро, където са пострадали 7 души.

Снимка: БГНЕС