"Подкрепата ни за Украйна ще става по-силна": Мецола осъди вандализма в София

Костадинов: Поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната от чуждите зависимости

22.05.2023 | 13:30 Редактор: Юлиан Христов

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола осъди вандалската проява срещу Дома на Европа в София.  

В пост в Twitter тя посочи, че сградата, в която се помещава Бюрото за връзка на Европейския парламент у нас, е била взета под прицел от вандали, недоволни от позицията на ЕС за подкрепата в Украйна. 

"Нашата подкрепа за Украйна ще става все по-силна", допълва Мецола.  

В неделя сградата, в която се помещават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в у нас, беше изцапана с червена боя по време на протест на "Възраждане".  

Вандалската проява осъди в своя позиция и Министерството на външните работи. От там посочиха, че подобни деяния контрастират в несъвместим противовес на съвременна България, както и на демократичните ценности, които страната ни олицетворява.  

Като "поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната от чуждите зависимости и обвързаности" определи вчерашния протест на "Възраждане" лидерът на партията Костадин Костадинов в отговор на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който също осъди вандалския акт с пост във Facebook. В него Борисов призовава демократичните системни партии да застанат обединени в името на демократичните интереси на страната.