Премиерът на Северна Македония нападна България, сравни я с Русия

Ковачевски и българският вицепрезидент Илияна Йотова размениха критики на срещата на върха на Съвета на Европа в Рейкявик

17.05.2023 | 19:32 Редактор: Юлиан Христов
Премиерът на Северна Македония нападна България, сравни я с Русия

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски публично нападна България на международната сцена като я сравни с Русия.  

Ковачевски и българският вицепрезидент Илияна Йотова размениха критики на срещата на върха на Съвета на Европа в Рейкявик. Според Ковачевски начина на говорене, широко използван от България спрямо Северна Македония, "за съжаление, много наподобява говоренето на Руската федерация за Украйна".  

"Неприемливо е неверни и безпочвени обвинения да се използват злонамерено за политически цели в този решаващ момент за историята на Европа", добави още македонския премиер. 

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
Симеон Митев
преди 11 месеца
Защо продължаваме да се занимаваме с тях? Кой от тяхните сърбокомунисти какво била казал и рекъл? То е повече от ясно какво могат да кажат! Оставете ги в тяхната си простотия! Гърците като им показаха "джандарсурат" да видиш как клекнаха и името на "държавата" си смениха набързо. Просто си поставяме условията и повече с тях не се занимаваме! Те ни плуят, ние се радваме?!?!? Сигнализирай за неуместен коментар