11 млн. британци трудно плащат сметките си

Цените на стоките са скочили с 10%

17.05.2023 | 12:21 Редактор: Вяра Димова
11 млн. британци трудно плащат сметките си

Броят на пълнолетните британци, които имат затруднения с плащането на сметките и дълговете си е достигнал близо 11 милиона, показват нови данни.

По данни на Органа за финансово поведение, около 3,1 милиона души са се сблъскали с трудности с плащанията през януари в допълнение към данните от май миналата година. Установено е, че 11% от пълнолетните британци са пропуснали плащане на сметка или заем в поне три от предходните 6 месеца.

Органът за финансово поведение съветва хората да потърсят специализирана помощ след като бяха притиснати от нарастващите разходи за живот. Цените на енергията, храните и горивата скочиха през последните 18 месеца, оказвайки сериозен натиск върху личните финанси, информира БНР.

Инфлацията в момента е 10,1%, което означава, че стоките са средно с 10% по-скъпи, отколкото преди година. Разследването установява, че 29% от хората с ипотека и 34% от наемателите е трябвало да увеличат изплащаните суми през последните 6 месеца.

Снимка: Bloomberg.com


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 11 месеца
"...да потърсят специализирана помощ..." и каква е тая помощ бе? Сякаш някой ей така ще каже ей ти тъка едни пари за да можеш да си покрие сметките! Капитализма тотално се е и зродил, но нищо, мен ми е демократично... Богатите стават по-богати, бедните, те са си перманентно бедни, но средната класа започва да го дуа все по сополив и дълбоко под вода. Да не говорим как запада си фалира икономиките с това безумно печатане на хартийки без покритие... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Барон Мюнхаузен
преди 11 месеца
Е как ,бе ? Нали имат мин.-председател индиец , защо не искат помощ от Индия ? Кралят им да се помоли на индиеца за подаяние. Сигнализирай за неуместен коментар