Тръмп след присъдата: Не познавам тази жена, тя е "лъжец" и "наистина болен човек"

Тази победа не е само за мен, но и за всяка жена, която е страдала, защото не са ѝ повярвали, заяви 79-годишната Елизабет Карол

10.05.2023 | 14:07 Редактор: Юлиан Христов

Доналд Тръмп стана първият американски президент в историята с присъда за сексуално посегателство. Той трябва да плати 5 млн. долара обезщетение на потърпевшата – бившия журналист Елизабет Джийн Карол.  

Това е по-висока сума от първоначално поисканата от нея. Деветте съдебни заседатели обаче отхвърлиха обвинението на Джийн Карол в изнасилване. Тя твърдеше, че деянието е било извършено в съблекалнята на луксозен магазин в Манхатън през 1996 г.  

В случая става дума не за наказателно дело, а за граждански иск и тази присъда няма да попречи на кандидатурата на Доналд Тръмп за президентските избори през 2024 година. Присъдата обаче е първият път, когато Тръмп е изправен пред правни последици от обвиненията в сексуално неправомерно поведение.  

Джийн Карол съвсем не е единствената жена, която е правила такива твърдения. През годините това са били поне 12 жени. Самият Тръмп не се яви на делото. 

Той реагира на присъдата в своята социална мрежа: "Нямам абсолютно никаква идея коя е тази жена. Присъдата е унизителна – продължение на най-големия лов на вещици на всички времена!"  

По-рано Тръмп нарече Карол "лъжец" и "наистина болен човек".   

"Странна присъда, това беше дело за изнасилване, но съдът отхвърли това обвинение. Продължаваме напред и ще обжалваме, въпреки, че Доналд Тръмп смята, че няма да получи справедлив процес в съда в Ню Йорк", заяви неговият адвокат Джо Такопина.  

"Заведох това дело срещу Доналд Тръмп, за да изчистя името си и да си върна живота обратно. Днес светът най-накрая знае истината. Тази победа не е само за мен, но и за всяка жена, която е страдала, защото не са ѝ повярвали", написа след решението на съда 79-годишната Елизабет Джийн Карол. 

Вижте повече в репортажа.


2
1 rate up comment rate down comment 0
гошо
преди 11 месеца
Ако някой се опита да оспорва добавят "''' Не ни вярвате ,че е така ? "''( сякаш казват на нас интелигентните, културните, възпитаните , богатите с добро положение в обществото и т.н.) . Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
гошо
преди 11 месеца
В тая Престъпна страна всяка !- особено ако е жена може когато , където, срещу когото си иска може да предяви обвинения най- вече класическите като - годините са без значение може и 30,40,50 няма проблеми --- да каже,че някога еди с кога той ме изнасили, или се опита веднага казане т - без да се разследв защото е не възможно- се приема за вярно и те имат класически израз който го ползват в съдилищата от много години "'''Ние мислим така - значи е вярно"'' от доказателства не се нуждаем . Сигнализирай за неуместен коментар