Фон дер Лайен пристигна с влак в Киев, изчетка Володимир Зеленски (ОБНОВЕНА)

Приветствам президента решението 9 май да бъде обявен за Ден на Европа и тук, посочи председателят на ЕК

09.05.2023 | 10:02 Редактор: Тодор Петров

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в Киев, за да отбележи Деня на Европа, посветен на мира и единството. Тя пътува с нощен влак от Полша, за да се види с президента Володимир Зеленски и да работи по стремежа на Украйна за евентуално членство в ЕС.

"Радвам се, че отново съм в Киев. Там, където ценностите, които са ни скъпи, се защитават всеки ден. Така че това е много подходящо място за отбелязване на Деня на Европа. Приветствам президента @ZelenskyyUa решението 9 май да бъде обявен за Ден на Европа и тук, в Украйна", написа Фон дер Лайен в социалните мрежи.

Тя ще потвърди подкрепата си за Украйна и засилването на контрола върху пълното изпълнение на санкциите и затварянето на съществуващите "вратички" за избягването им. 

Същевременно, и тази сутрин тревога за въздушно нападение събуди Киев и други части на Украйна. Съобщава се за няколко експлозии. Тревогата бе отменена няколко часа по-късно.

Вижте повече в репортажа

Снимка: Twitter


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
сащ окупира властта във всяка европейска страна! Зависимостта на европа от сащ е пагубна! Всяка страна трябва да изгони американския посланик завинаги! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
неофаши
преди 1 година
Какъв ден на Европа? Властите в Киев ще поставят цветя на паметниците на Бандера! Те го обявиха за национален герой..... Сигнализирай за неуместен коментар