Русия нащрек: Украйна подготвя контраатака, иска да помрачи Деня на победата

Украинските военни ще използват пълноценно оръжията и техниката, доставени от страните от НАТО, очаква Андрей Марочко

02.05.2023 | 10:10 Редактор: Елеонора Танева
Русия нащрек: Украйна подготвя контраатака, иска да помрачи Деня на победата

Въоръжените сили на Украйна в близко бъдеще могат да извършат редица провокации. Това прогнозира подполковникът от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко. Пред ТАСС той предположи, че до 9 май, когато в Русия ще се проведат празненствата по случай Деня на победата, украинските военни ще започнат контранастъпление.

"До края на седмицата се очакват благоприятни метеорологични условия, което ще позволи на въоръжените формирования на Украйна да използват пълноценно оръжията и техниката, доставени от страните от НАТО. Също така, с голяма степен на вероятност врагът ще се опита да помрачи празника за Деня на победата", каза той, позовавайки се на данни от руското разузнаване.

Марочко добави, че в момента противникът натрупва материално-технически средства и формира ударни групировки за "широкомащабни контранастъпателни операции". 

"Така че в края на тази седмица-началото на следващата седмица, има голяма вероятност Украйна да възобнови активната фаза на настъпателни действия", подчерта руският военен. 

Снимка: БГНЕС


1
5 rate up comment rate down comment 0
^^©
преди 1 година
Е, хубаво е, че се вижда краят на тази война, САЩисия и всички, които имат неописуема нужда да ползват чужди блага за собствено удовлетворение.Жалко за украинските момчета! Сигнализирай за неуместен коментар