Подозрителен руски кораб е засечен край "Северен поток" преди взривовете

Плавателният съд е специализиран за подводни операции

28.04.2023 | 11:20 Редактор: Юлиан Христов
Подозрителен руски кораб е засечен край

Руски кораб със специално предназначение СС 750, оборудван с миниподводница, е бил на територията на "Северен поток" дни преди взривовете.

Тази информация беше разпространена от норвежкото разузнаване, което съобщи, че има повече от 100 сателитни снимки от региона, но отказа да ги разпространи с мотива, че са с разузнавателен характер и част от разузнавателна работа.

Още в първите дни след взривовете се появиха данни за присъствието на руски кораби в региона.

Датското Министерство на отбраната обаче също потвърди за подозрителното присъствие на руския плавателен съд, както и на още руски военни кораби в региона, пише датското издание Information.

Корабът СС 750 е предназначен за подводни операции, коментират анализатори пред изданието. Разследване на германската медия t-Online пък показа, че корабът е само един от общо шестте руски военни кораба, които вероятно са били в района на газопровода дни преди взривяването на три от тръбите му.

Повече по темата четете в investor.bg.

Снимка: Министерство на отбраната на Дания


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Хахахахаха, айде почна да излиза холивудския сценарий..... тия снимки с тоя кораб са като ония разузнавателни данни и шишенцето дето краварите размахваха в оон уж че било доказателство за наличието на ядрени, хим. и биологически оръжия в Ирак...айде моля ви се, ние доматите с корените, пръстта и колците ги ядем. Сигнализирай за неуместен коментар