33 деца пострадаха в катастрофа между два автобуса и кола в Румъния (+ВИДЕО)

Шофьорът на първия автобус е натиснал рязко спирачка заради идващ в насрещното платно автомобил, сочи разследването

27.04.2023 | 10:22 Редактор: Вяра Димова

Тридесет и четирима души, от които 33 ученици и един възрастен, пострадаха при пътнотранспортно произшествие снощи в Централна Румъния, предаде агенция "Аджерпрес". Пострадалите са откарани в Педиатричната болница и в Окръжната болница на град Сибиу.

В катастрофата са участвали два автобуса и една лека кола. Общо 93 души - 86 юноши и седем възрастни, са пътували в трите превозни средства, като повечето от пътниците са ученици от богословски семинар от Брашов, които били на поклонническо пътуване до Сибиу, съобщиха полицията и Инспекторатът за извънредни ситуации.

В болница са откарани 33 непълнолетни и един възрастен с леки травми и различни контузии. Всички пострадали са били в съзнание. Останалите участници в инцидента са отказали хоспитализация, съобщи говорителката на Инспектората за извънредни ситуации на Сибиу Андреа Щефан, цитирана от БТА.

Първоначалните разследвания на катастрофата сочат, че шофьорът на първия автобус е натиснал рязко спирачка заради идващ в насрещното платно автомобил, в резултат на което вторият автобус го е блъснал отзад. При удара е бил засегнат и лекият автомобил. Разследването на точните обстоятелства на катастрофата продължава.

Кадри: Facebook