Макрон пред протестиращите: Няма да подам оставка, ще изчакате до 2027 г.

Френският президент изрази позиция пред недоволните от пенсионната реформа

20.04.2023 | 22:07 Редактор: Вяра Димова
Макрон пред протестиращите: Няма да подам оставка, ще изчакате до 2027 г.

Френският президент Еманюел Макрон заяви пред недоволните от пенсионната реформа, че не възнамерява да подава оставка. Кадри от разговора между френския лидер и един от жителите на град Перол, където той направи непланирана спирка по време на посещение в департамента Еро в Южна Франция, бяха излъчени от телевизионния канал LCI.

"Няма да подам оставка, това няма да се случи. Ще трябва да изчакаме до 2027 г.", каза Макрон на намираща се наблизо жена, която извика "Макрон подайте оставка".

Макрон тази седмица започна работни пътувания във френските региони. В сряда той посети завода на дървообработващата компания Mathis в град Мюттерсхолц в региона Елзас в източната част на страната. Заводът беше спрян от захранването известно време, когато президентът беше там, предаде БГНЕС.

Въпреки забраната за демонстрации в деня на посещението му, синдикатите организираха протест преди пристигането на Макрон. В четвъртък той се отправи към община Ганг, където посещението му също не мина без инциденти - докато Макрон беше на посещение в местен колеж, токът спря. 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
ano.
преди 1 година
DA DA AMA -NE ,na 6 may podava ostavka tazy godina . Сигнализирай за неуместен коментар