Украйна: Русия преминава в отбрана след провала на зимното настъпление

Най-боеспособната част от руската армия е унищожена, унищожи я Путин, като я прати в месомелачката, заяви Андрей Юсов

20.04.2023 | 13:20 Редактор: Елеонора Танева
Украйна: Русия преминава в отбрана след провала на зимното настъпление

След провала на широко разгласяваното "зимно настъпление" на Русия в Украйна, руските военни преминават към стратегическа отбрана. Това заяви представителят на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна - Андрей Юсов.

"Врагът може да провежда тактически операции и да се опитва да ги реализира. Но като цяло руснаците преминават към стратегическа отбрана. Разгласената голяма зимна офанзива отдавна замина. Последователността на задачите е неуспешна. Руснаците днес нямат силите да повторят опитите, които видяхме след 24 февруари миналата година", заяви Юсов, цитиран от "Украинская правда".

Представителят на МО подчерта, че врагът не победен, нито спрял да представлява опасност за Украйна. 

"Има голям брой жива сила, мобилизационен потенциал, значително количество техника, макар и остаряла. Но най-боеспособната част от руската армия е унищожена в Украйна. Владимир Путин я унищожи, като я изпрати в месомелачка", коментира Юсов.

Според него руснаците могат да проведат отделни операции в южната част на Украйна. Той определи Донецка област като "маниакална цел" на окупаторите.

Снимка: БГНЕС