Лавров обвини САЩ в груба злоупотреба при издаването на визи за руснаци

Съединените щати са домакин на централата на ООН

19.04.2023 | 08:45 Редактор: Тодор Петров
Лавров обвини САЩ в груба злоупотреба при издаването на визи за руснаци

САЩ злоупотребяват с позицията си на страна домакин на централата на ООН при издаването на визи за руската делегация в Съвета за сигурност, като на отделни членове на персонала не са издадени визи, заяви руският външен министър Сергей Лавров след разговор с венецуелския външен министър Гил Пинто, предаде ТАСС.

"Що се отнася до пътуването до Ню Йорк, да, бяха ни издадени визи. Но, както винаги, това беше направено при груба злоупотреба с позицията на страната домакин на централата на ООН. Отне много време, после дадоха визи, но не на цялата делегация, някои от нашите служители не бяха в списъка. А на руските журналисти бяха отказани визи", обясни Лавров.

Той отбеляза, че американската страна няма обяснение за неиздаването на визи на руските журналисти. 

"Нямаше обяснение, но това не ме и учудва, защото ако погледнете начина, по който Съединените щати, а всъщност и всички европейци подхождат към принципа на свободата на печата и свободата на медиите, ще видите, че този принцип работи само в една посока. Много от представените тук медии са закрити или дискриминирани по различни начини в редица западни държави", добави руският външен министър, цитиран от БГНЕС.

Снимка: Bloomberg.com


2
2 rate up comment rate down comment 0
БЕН
преди 1 година
В РУСИЯ откритата гражданска съвест на на журналистите я пращат на курорт в Гулаг. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Една виза да им дадат и то само за Путин Сигнализирай за неуместен коментар