fallback

Путин се срещна с китайския министър на отбраната: Важно е военното ни сътрудничество

"Посещението ви ще се осъществи на най-високо ниво", заяви руският президент

16.04.2023 | 21:41 Автор: Искра Ангелова

Руският президент Владимир Путин смята, че военното сътрудничество между Русия и Китай укрепва стратегическите отношения на доверие между двете страни, предаде ТАСС.

В разговор с члена на Държавния съвет на Китай и министър на отбраната Ли Шанфу днес руският държавният глава отбеляза успешното и разнообразно военно сътрудничество между Москва и Пекин.

"Това със сигурност е още една важна област, която укрепва изключително доверителния, стратегически характер на нашите отношения, отношенията между Руската федерация и Китайската народна република", каза Путин, цитиран от БГНЕС.

Президентът се позова на държавното посещение на китайския президент Си Дзинпин в Москва през март, когато в разговорите беше засегната темата за военното сътрудничество.

Той отбеляза, че китайският министър на отбраната е имал "доста голяма, добра работна програма" за посещението си в Русия. "Щастливи сме да се видим. Сигурен съм, че посещението ви ще се осъществи на най-високо ниво. Добре дошли в Русия" - така Путин се обърна към Ли Шанфу.

Разговорът се провежда в представителната канцелария на руския президент в Кремъл, като на него присъства и руският министър на отбраната Сергей Шойгу. При срещата китайският министър изпълни военен поздрав към руския президент и двамата си стиснаха ръцете.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback