Резников иска помощ за Украйна от Гърция, Кипър, Румъния и Испания

Приоритетите на страната остават защитата на небето и създаването на "брониран юмрук"

15.04.2023 | 20:58 Редактор: Петя Кръстева
Резников иска помощ за Украйна от Гърция, Кипър, Румъния и Испания

Украинският министър на отбраната Олексий Резников проведе разговори с колеги от четири европейски държави. Основната тема е била военната помощ, съобщава РБК-Украйна.

По думите на Резников за 10 дни той и екипът му са били в Гърция, Кипър, Испания и Румъния.

"Целта е непроменена – оръжия и други форми на подкрепа, които укрепват Силите за отбрана на Украйна. По време на посещенията се срещаме с лидерите на представителните власти, с производителите, с медиите. За да имаме възможно за най-широк кръг на подкрепа", заяви Резников, цитиран от "Фокус".

Той отбелязва, че приоритетите на Украйна остават защитата на небето, създаването на "брониран юмрук" и осигуряването на боеприпаси.

В същото време Резников уточнява, че Украйна се интересува не само от западни оръжия, които дават качествено предимство, но и от платформи от съветски тип, по-специално ракети и снаряди за тях. Такива оръжия веднага се прехвърлят на бойното поле.

"Такива посещения и срещи на политическо ниво са много полезни, защото те не само спомагат за поддържането на висока обща динамика, но и допринасят за бързото решаване на много практически въпроси, които биха отнели седмици време от разстояние“, подчертава Резников.

Снимка: БГНЕС


4
1 rate up comment rate down comment 0
Не знам
преди 1 година
Не е добро за младите хора да мрът по нивите в место да се радват на живота.Стига оръжия Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 9
Алекс Живков
преди 1 година
Слава на Украйна!Позор за Путин и руската агресия! Сигнализирай за неуместен коментар
2
8 rate up comment rate down comment 2
ruseborn
преди 1 година
На този май само войници му трябват но НЯМА... Сигнализирай за неуместен коментар
1
9 rate up comment rate down comment 1
Макдо
преди 1 година
Тези измикяри до кога ще искат само оръжие то почти не остана никъде в Европа стига с тия че ще има някаква контра офанзива отстъпиха бахмуд и сега. И андтевка България Сигнализирай за неуместен коментар