Мечка уби 26-годишен мъж в Италия, властите искат да умъртвят животното

Той тичал в планински район близо до селото си Калдес

07.04.2023 | 22:29 Редактор: Искра Ангелова
Мечка уби 26-годишен мъж в Италия, властите искат да умъртвят животното

Мечка е нападнала и убила младеж, докато е тичал по горска пътека в Северозападна Италия, което е първият подобен случай в региона, съобщи за АФП източник, запознат с трагичния инцидент.

Андреа Папи, на 26 г., е бил убит докато тичал в планински район близо до селото си Калдес в област Трентино, каза източникът.

Семейството му обявило тревога, когато той не се върнал, и екип за издирване открил тялото му през нощта.

Той е имал дълбоки рани по врата, ръцете и гърдите, а аутопсията, извършена днес, е категорична, че е бил нападнат от мечка, добавя източникът, потвърждавайки съобщенията в италианските медии.

През март в същия регион мечка нападна мъж, което предизвика дебат относно опасностите, които представляват животните, които бяха повторно разселени в района между 1996 и 2004 г.

"Местните власти са взели решение да проследят и убият животното", след като то бъде идентифицирано, заяви пред репортери кметът на регион Трентино Маурицио Фугати, цитиран от БГНЕС.

Групата за защита на околната среда WWF вече призна, че е необходимо стръвницата да бъде умъртвена.

Но Аннамария Прокачи - известен еколог, която сега работи в групата за защита на животните ENPA, осъди липсата на предпазни мерки, взети от местните власти.

Тя твърди, че мечките обикновено се държат на разстояние от хората.

Местните власти трябва да гарантират, че хората стоят далеч от зоните, в които женските мечки отглеждат малките си, добави тя.