Берлускони започна химиотерапия, близките му се събраха в болницата

Положението му изглежда деликатно

06.04.2023 | 20:20 Редактор: Искра Ангелова
Берлускони започна химиотерапия, близките му се събраха в болницата

Състоянието на бившия премиер на Италия и лидер на партията ”Форца Италия" Силвио Берлускони, който от вчера е в интензивното отделение на кардиохирургията в болница в Милано, е стабилно. Положението му обаче изглежда деликатно.

От медицинските среди на болницата "Сан Рафаеле" в Милано, където е хоспитализиран Берлускони, стана ясно, че днес е също възможно да няма лекарски бюлетин за здравословното му състояние.

По неофициална информация от същите среди, на които се позовават медиите, 86-годишният бивш премиер има пневмония в резултат на установена от изследванията левкемия, припомня "Труд".

Според информационната агенция АНСА Берлускони е започнал химиотерапия още вчера. Прекарал е нощта спокойно, буден е и в съзнание. Разговарял е по телефона със съпартийци, като ги предупредил да работят за доброто на Италия. Очаква се външният министър Антонио Таяни, който е вицепрезидент на "Форца Италия", да проведе съвещание с нейния елит по препоръка на Берлускони. Неговите близки са постоянно край него.

Снимка: БГНЕС