Беър Грилс се присъединява към борбата на Украйна срещу Русия

Събира пари за възстановяването на разрушените домове

04.04.2023 | 11:10 Редактор: Тодор Петров
Беър Грилс се присъединява към борбата на Украйна срещу Русия

Известният британски приключенец Беър Грилс се присъединява към борбата на Украйна срещу Русия, като събира пари, за да помогне за възстановяването на разрушените от войната апартаменти в Киев.

В изявление за "Политико" Грилс заяви, че е "горд", че подкрепя народа на Украйна, и добави, че иска да "подкрепи милионите хора, чийто живот е бил разкъсан от тази война".

Грилс - който неотдавна се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Киев за документален филм на британската телевизия - каза също, че от тренировъчен опит знае, че оцелелите развиват "тиха смелост и устойчивост, които се превръщат в техен характер" - качества, които той вижда в украинския народ, който повече от година е подложен на руска атака.

През последните две десетилетия Грилс стана известен с участието си в телевизионни предавания за оцеляване, в които се противопоставя на бруталните метеорологични условия, суровата среда, глада и жаждата.

Миналата седмица той официално стана посланик на програмата "Възстановяване на Украйна", която има за цел да възстанови 18 жилищни сгради в района на Киев, пише БГНЕС. Проектът е стартиран от платформата за набиране на средства на Зеленски United24.

Снимка: БГНЕС