Украйна: Руснаците си провесиха парцала над някаква тоалетна и казаха, че са превзели Бахмут

Битките се водят около сградата на градския съвет, уточни Сергей Череватиx

03.04.2023 | 13:59 Редактор: Елеонора Танева
Украйна: Руснаците си провесиха парцала над някаква тоалетна и казаха, че са превзели Бахмут

Бахмут е украински, а те (руснаците) нищо не са превзели и, меко казано, са много далеч от това да го направят. Това заяви говорителят на източното военно командване на Украйна - Сергей Череватий, пред Ройтерс.

По-рано основателят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин съобщи, че над администрацията на Бахмут е издигнато руското знаме.

"Вдигнали знаме над някаква тоалетна. Закачиха го отстрани на незнайно какво, провесиха си парцала и казаха, че са превзели града. Добре, добре, нека си мислят, че са го превзели", коментира Череватий, цитиран от "Украинская правда".

Той добави, че битките се водят около сградата на градския съвет в Бахмут, но вагнеровците на са "завзели нищо в юридическия смисъл".

Снимка: БГНЕС


4
2 rate up comment rate down comment 1
Zov
преди 1 година
Американски пропаганди Сигнализирай за неуместен коментар
3
5 rate up comment rate down comment 1
Ок
преди 1 година
Ако общината в тоалетната какво да кажем за тоалетните?Тези които пишат тези статии да не си мислят, че ние които ги четем сме балъци. И ние гледаме международни канали и имаме информация.Нека да не забравят че когато фактите говорят и Боговете мълчат! Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Др МИХАИЛ НИКОЛОВ МИ
преди 1 година
Практически вече ти е влязал, А когато го документират вече е и юридически Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 5
анонимен
преди 1 година
Да си размахаш пушката е едно но да спечелиш нещо юридически трябва да седнеш на масата Това го знаят най добре Българите Сигнализирай за неуместен коментар