Песков: Има безпрецедентна консолидация около Путин, целите ще бъдат постигнати

Най-важно е да бъде осигурена безопасността на хората в новите руски регион, каза говорителят на Кремъл

29.03.2023 | 14:11 Редактор: Елеонора Танева
Песков: Има безпрецедентна консолидация около Путин, целите ще бъдат постигнати

Основната цел на Русия по време на специалната военна операция е да гарантира сигурността на Руската федерация като цяло и сигурността на жителите на новите региони в частност. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. 

"За Русия най-важното е нейните изисквания да бъдат изпълнени, да бъде осигурена безопасността на хората в новите руски региони и сигурността на Руската федерация като цяло в по-широк контекст. Целите на Руската федерация могат да бъдат постигнати по различни начини - политико-дипломатически или, ако в момента са невъзможни такива, а в случая с Украйна са невъзможни, за наше съжаление другият вариант е чрез специална военна операция", каза Песков, цитиран от ТАСС.

Според него мнозинството руснаци са убедени, че целите на специалната военна операция трябва да бъдат и ще бъдат постигнати. 

"Виждаме абсолютна консолидация на руското общество и безпрецедентна консолидация около президента, около върховния главнокомандващ, около политиката, която той провежда. И виждаме абсолютно доминираща увереност в нашето общество, че всички цели, поставени пред СВО, ще бъдат изпълнени", каза още Песков.

Снимка: БГНЕС