Русия порази Славянск с С300, има жертви и ранени. Зеленски: Няма да простим (+ВИДЕО)

Руснаците са атакували и сиропиталище в Дружовка

27.03.2023 | 14:48 Редактор: Елеонора Танева

Двама души загинаха след руски удари по Славянск в Донецка област. По последни данни има и 29 ранени, след тях и дете. Разрушени са административни и офис сгради, 5 многоетажни и 7 частни. 

"Руснаците удариха центъра с С300. По същото време две ракети С300 удариха сиропиталище в Дружовка и почти напълно го унищожиха", съобщи в профила си в социалните мрежи началникът на военната администрация в Донецк Павло Кириленко.

Продължава разчистването след разрушенията в Славянск. Атаката беше коментирана и от президента Володимир Зеленски.

"Още един ден, започнал с тероризъм от Руската федерация. Държавата агресор обстреля нашия Славянск... Врагът трябва да знае: Украйна няма да прости мъченията на народа ни, няма да прости тези смъртни случаи и пострадалите. Всички руски терористи ще бъдат победени. Всички замесени в тази агресия ще бъдат подведени към отговорност", написа Зеленски във Facebook, където публикува и видео от разрушенията след атаката срещу Славянск.

Снимка: Facebook


3
6 rate up comment rate down comment 0
И
преди 1 година
Поразили са военен обект, пълен с наемници. Местните хора го казват, качват и видеа. Защо лъжете? Сигнализирай за неуместен коментар
2
8 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
поразили са сиропиталище за украински наемници? Сигнализирай за неуместен коментар
1
9 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Първо С300 е зенитна система, и второ на бъгларски език се пише СъС С300. Не спряхте да пускате елементарна нацистка пропаганда. Сигнализирай за неуместен коментар