Русия: Ще се сдобием с нови оръжия, с каквито не разполага Украйна или друга страна

Сергей Шойгу нареди производството на ракети с прецизно насочване да бъде удвоено

14.03.2023 | 21:30 Редактор: Ирена Бакърджиева
Русия: Ще се сдобием с нови оръжия, с каквито не разполага Украйна или друга страна

Производството на ракети с прецизно насочване в Русия да бъде удвоено, нареди министърът на отбраната Сергей Шойгу, който инспектира завод на корпорацията "Тактическо ракетно оръжие" в Московска област: "Трябва производството да бъде увеличено двойно. Мисля, че това е по силите ви".

Шойгу смята, че произвежданите в Русия оръжия нямат аналог в света. "Ще се сдобием с нови допълнителни изделия, с каквито не разполага не само днешният ни противник, но и въоръжените сили на другите страни", каза той, цитиран от БТА.

През последните пет месеца руските въоръжени сили изразходваха голяма част от прецизните си боеприпаси в бомбардировките на украинската енергийна система. Последният бараж бе миналият четвъртък след 3-седмична пауза с употреба на хиперзвукови ракети "Кинжал" и противовъздушни С-300 - признаци според анализатори, че руският арсенал е на изчерпване.

В днешната си сводка за развоя на войната в Украйна британското министерство на отбраната отбелязва недостига на основни боеприпаси за руската артилерия. Това, според Лондон, е причината руснаците да не успяват да развият оперативно ограничените си успехи.

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 0
човек
преди 1 година
Дали някога ще прочетем за това ,че руснаците са създали примерно нов скенер за откриване на болести по хората--без аналог по света...... Сигнализирай за неуместен коментар