Зеленски: В Източна Украйна е много болезнено, бъдещето ни се решава там

Трябва да унищожим военната мощ на врага и ще го направим, заяви украинският президент

14.03.2023 | 07:13 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски: В Източна Украйна е много болезнено, бъдещето ни се решава там

Много е тежко на изток, много болезнено. Трябва да унищожим военната мощ на врага и ще го направим. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение.

"Авдеевка, Бахмут, Маринка... Там се решава нашето бъдеще, бъдещето на всички украинци. Благодарен съм на всеки един, който сега е в битка! Благодаря на всички, които защитават позициите си и се бият за Украйна и братя по оръжие! Благодаря на всички, които никога не разочароват тези, които са до тях на първа линия", каза Зеленски.

Той благодари специално на военните от 92-ра механизирана бригада за успешните им действия в района на Бахмут. Междувременно не спират опитите на руските военни да пробият отбраната на града и да стигнат до центъра, за да обявят победа.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Да, сигурно
преди 1 година
А ти защо се криеш в бункера и тласкаш собствения си народ към гибел? Властници, олигарси и деца на олигарси на фронта не се изпращат, а обикновените хора ги търгуват като евтина стока за помощи, които впоследствие се разграбват . Сигнализирай за неуместен коментар