За втора поредна година от "Оскарите" отказаха на Зеленски да говори на церемонията

Украинският лидер се сблъска с хладно отношение от страна на Академията

09.03.2023 | 18:29 Редактор: Михаела Димитрова
За втора поредна година от

Миналата година Володимир Зеленски беше посрещнат с отворени обятия от церемонии по награждаване, филмови фестивали и дори от Нюйоркската фондова борса. Но когато стана въпрос за излъчване в най-желаното предаване – "Оскарите" - украинският лидер се сблъска с изключително хладно отношение.

За втора поредна година Академията отказва да приеме Зеленски, който се надяваше да продължи участието си от Берлинския филмов фестивал  с виртуално участие в неделното предаване на "Оскарите”. Източници твърдят, че силният агент на WME Майк Симпсън е отправил молба към Академията да включи комедийния актьор, превърнал се в политик, но искането е било отхвърлено, съобщи БГНЕС, цитирайки "Variety". Академията отказва коментар.

Преговорите на Зеленски с "Оскарите” идват в момент, когато социологическите проучвания показват, че подкрепата на американците за оказване на помощ на Украйна е отслабнала.

Снимка: БГНЕС


1
5 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Е тая година поне почетен оскар няма ли да му връчат? Вече цяла година се старае момчето, играе си ролята перфектно. Точно като за оскар... Сигнализирай за неуместен коментар