Запорожци след ракетния удар по жилищна сграда: Хората викаха, облякохме, каквото намерихме

Спасителни екипи са започнали да евакуират хора

02.03.2023 | 18:03 Редактор: Ирена Бакърджиева

Руска ракета порази жилищен блок в Запорожие. Най-малко трима души са загинали, а шестима са ранени. В същото време Китай и Русия отказаха да подкрепят декларацията на Г-20 за извеждане на руските войски от Украйна.

Ракета, изстреляна от руските сили, е поразила пететажна жилищна сграда, разрушавайки над 10 апартамента. Атаката е била късно през нощта, когато хората са спели.

"Беше ужасно, шокирани сме от случилото се. Спахме на дивана", каза един от живущите в сградата.

"Хората викаха, викаха, беше ужасен шок, спасителите веднага дойдоха, облякохме, каквото намерихме, за да избягаме по-бързо", обясни друг жител.

Спасителни екипи са започнали да евакуират хора. Украинският президент Володимир Зеленски посочи, че операциите по търсене и спасяване продължават.

"Терористичната държава иска да превърне всеки ден за нашия народ в ден на терор. Но злото няма да възцарува в нашата земя. Ще прогоним всички окупатори и те със сигурност ще бъдат държани отговорни за всичко", написа Зеленски.

На среща в Индия Китай се присъедини към Русия и отказа да подкрепи искането към Москва да прекрати военните действия в Украйна. Двете страни бяха единствените членки на Г-20, които не се съгласиха с изявлението, изискващо пълно и безусловно изтегляне на Русия от територията на Украйна.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС