Зеленски: Става сложно да удържаме руснаците при Бахмут, унищожават всички защити

Президентът на Украйна заяви, че ще се борят за града докато могат

28.02.2023 | 07:25 Редактор: Ирена Бакърджиева
Зеленски: Става сложно да удържаме руснаците при Бахмут, унищожават всички защити

Ситуацията около горещата точка на фронта Бахмут става все по-сложна, заяви украинският президент Володимир Зеленски. "Ситуацията става все по-сложна", каза той и във вечерното си обръщение. 

Руските сили се опитват да превземат града вече 6 месеца, а офанзивата става все по-ожесточена.

"Врагът постоянно унищожава всичко, което може да се използва за защита на нашите позиции", изтъкна Зеленски и нарече украинските войници, които се сражават за Бахмут, "истински герои".

Сепаратисткият лидер на самопровъзгласилата се Донецка република Денс Пушилин заяви, че на практика всички пътища, водещи към Бахмут, са под руски контрол. А след среща в Киев с американския министър на финансите Джанет Йелън, Зеленски призна, че усилията на украинската армия да запази позициите си в Бахмут са все по-затруднени от атаката на руските сили.

Снимка: БГНЕС


3
0 rate up comment rate down comment 0
Бате Кольо
преди 1 година
Да защитниците на Бахмут са истински мъже, посрещайки смъртта с достойнство, ама ти малко зелено човече що за мъж си. Криеш се на сигурно, и се правиш на лош във видеообръщенията си. Ах ти американска марионетка, колко хора обрече на гибел заради болните си амбиции и сега държиш шепа хора като пушечно месо, да защитават град, който вече сте го отписали. Пред кой се доказваш, чичо Сам ли чакаш да ти нареди. Как не разбра, че Украйна в момента е шахматна дъска, върху която играят великите сили. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
Памела Тодорова
преди 1 година
Сваляй чорапогащника момче,може и да ти се размине! Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 1
Дедо Чочко
преди 1 година
То и белото ще свърши както и Украйна.А да видим после. Сигнализирай за неуместен коментар