Необичайна буря в Лос Анджелис - падна сняг над Холивуд

Десетки милиони жители на щата са предупредени за вятър и наводнения

25.02.2023 | 08:55 Редактор: Ирена Бакърджиева

Необичайна снежна буря връхлетя щата Калифорния през последните 24 часа. Заради снега и студа в Лос Анджелис беше обявена тревога за студено време за първи път от 30 години насам. Бурите са причинили прекъсване на тока на близо един милион домакинства.

За по-малко от ден "Златният щат", както е познат щатът Калифорния, бе пременен в бяло. За някои природното явление създава трудности, но за 6-годишната Мия, която вижда сняг за първи път в живота си, пухкавата покривка е приключение. 

"Много е забавно. Студено е, но е много забавно да се замеряме със снежни топки", смята Мия.

"Днес работата ми се отмени заради лошото време, Мия все пак трябва да отиде на училище, но ѝ казах, че преди това ще спрем да поиграем в снега, дори и това да означава, че ще закъснее", сподели бащата на Мия.

Снеговалежът беше забележително събитие и за хората, които се събраха да се любуват на падащите снежинки върху една от емблемите на Калифорния – надписът "Холивуд".

Лос Анджелис - град, известен с палмите си и слънчевите си булеварди - получи първото си предупреждение за снежна буря от повече от три десетилетия. Сан Франциско пък счупи 132-годишен рекорд за най-ниска температура, като в петък сутринта тя падна до 4 градуса по Целзий.

Десетки милиони жители на щата са предупредени и днес за снежна буря, вятър и наводнения.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.