Байдън ще търси подкрепа за политиките си в подкрепа на Украйна, изнася реч в Полша

Това е второто пътуване на американския президент до Полша в рамките на по-малко от 12 месеца

21.02.2023 | 19:16 Редактор: Михаела Димитрова

Ключова реч, посветена на войната в Украйна, произнася в този момент президентът на Съединените американски щати Джо Байдън в Полша. Там той е пристигнал с влак от Украйна, където вчера се появи на изненадващо посещение. В Киев Байдън заяви, че Съединените щати ще продължат да оказват непоклатима подкрепа на украинците.

Това е второто пътуване на американския президент Джо Байдън до Полша в рамките на по-малко от 12 месеца. На ротационен принцип там са разположени около 10 000 американски военнослужещи. Именно виждането си за войната в Украйна като "битка за демокрация" ще изложи Байдън във Варшава. 

Далеч от дома, Байдън ще търси подкрепа за политиката си вътре в Щатите, където някои политици изразяват съмнения относно участието на Америка в конфликта. САЩ са един от най-големите съюзници на Украйна и вече са предоставили милиарди долари военна помощ.

От Белия дом коментираха, че речта на Байдън ще е "защита на ценностите", а не отговор на обръщението на Путин в Москва. Байдън ще участва и в срещата на върха на Букурещката деветка на страните членки на НАТО.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
Джо
преди 1 година
Не го познавам този актьор който се превъплащава в Джо Бай, защото здравословното му състояние наистина не позволява такива авантюри. Получи се нещо, като кацането на НАСА на луната. Сигнализирай за неуместен коментар