Зеленски: В Украйна се решава бъдещето на световния ред, основан на правила и хуманност

"Всичко, от което имаме нужда, е решителност", каза украинският президент

21.02.2023 | 07:44 Редактор: Ирена Бакърджиева
Зеленски: В Украйна се решава бъдещето на световния ред, основан на правила и хуманност

Един бъдещ световен ред, основан на правила и хуманност, зависи от това как ще се развият събитията в Украйна, каза днес украинският президент Володимир Зеленски в ежедневното си видеообръщение, направено след изненадващата визита на американския президент Джо Байдън в Киев, предаде Ройтерс.

"В този момент и тук в Украйна се решава бъдещето на един световен ред, основан на правила, хуманност и предсказуемост", каза украинският лидер.

Зеленски допълни, че отбранителните и други нужди на страната му за слагане на край на руската инвазия тази година вече са добре известни, включително на партньорите на Киев, предаде БТА.

"Всичко, от което имаме нужда, е решителност", каза украинският президент и добави: "Видях подобна решителност от страна на президента на САЩ Джо Байдън".

Снимка: БГНЕС


2
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Тебе поколенията украинци ще те съдят задето унищожи държавата си! Помним как дойде на власт, с обещания да прекратиш гражданската война и да спреш избиването на рускоезичното население. Уви, оказа се една кукла на конци, долнопробен комик... Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
залезът на империята
преди 1 година
"В Украйна се решава бъдещето на световния ред,...." - основан на американския колониализъм. Сигнализирай за неуместен коментар