fallback

Акула уби турист на популярен плаж в Нова Каледония

Мъжът е имал сериозни рани и е починал на място

20.02.2023 | 10:55 Автор: Искра Ангелова

Акула уби 59-годишен австралийски турист близо до пренаселен плаж във френската тихоокеанска територия Нова Каледония, съобщава Guardian.

Мъжът плувал близо до понтон на около 150 метра от плажа в столицата Нумеа, когато акулата го нападнала, съобщиха властите. Мъжът е имал сериозни рани и е починал на място, въпреки че му е направен сърдечен масаж.

Кметът на града Соня Лагард нареди затварянето на повечето плажове в района и улавянето на тигрови акули и акули бикове в близките води. Местният прокурор Ив Дюпа заяви, че разследването ще хвърли повече светлина върху обстоятелствата на нападението, което се е случило в зоната, наблюдавана от спасители, предава "Труд".

49-годишен плувец беше тежко ранен от акула миналия месец, също близо до плажа Шато-Роял. Сърфист беше нападнат от акула няколко дни по-късно, но се отърва без наранявания.

Нова Каледония се намира на юг от Вануату и на 1200 км (750 мили) източно от Австралия. На 13-о място Е в света по общ брой атаки на акули, според Музея по естествена история във Флорида, който води отчет на атаките на акули по света от 1958 г.

fallback
Още от Свят
fallback