Акула уби турист на популярен плаж в Нова Каледония

Мъжът е имал сериозни рани и е починал на място

20.02.2023 | 10:55 Редактор: Искра Ангелова
Акула уби турист на популярен плаж в Нова Каледония

Акула уби 59-годишен австралийски турист близо до пренаселен плаж във френската тихоокеанска територия Нова Каледония, съобщава Guardian.

Мъжът плувал близо до понтон на около 150 метра от плажа в столицата Нумеа, когато акулата го нападнала, съобщиха властите. Мъжът е имал сериозни рани и е починал на място, въпреки че му е направен сърдечен масаж.

Кметът на града Соня Лагард нареди затварянето на повечето плажове в района и улавянето на тигрови акули и акули бикове в близките води. Местният прокурор Ив Дюпа заяви, че разследването ще хвърли повече светлина върху обстоятелствата на нападението, което се е случило в зоната, наблюдавана от спасители, предава "Труд".

49-годишен плувец беше тежко ранен от акула миналия месец, също близо до плажа Шато-Роял. Сърфист беше нападнат от акула няколко дни по-късно, но се отърва без наранявания.

Нова Каледония се намира на юг от Вануату и на 1200 км (750 мили) източно от Австралия. На 13-о място Е в света по общ брой атаки на акули, според Музея по естествена история във Флорида, който води отчет на атаките на акули по света от 1958 г.