Китаец уби сина си със самурайски меч заради лоши оценки в училище

Мъжът е осъден на 12 години затвор

17.02.2023 | 09:44 Редактор: Ирена Бакърджиева
Китаец уби сина си със самурайски меч заради лоши оценки в училище

В Китай самотен баща уби 13-годишния си син със самурайски меч заради слаб успех в училище, предаде "Саут Чайна Морнинг Пост" от съдебно заседание.

Самотен баща в югозападен Китай беше осъден на 12 години затвор, задето убил сина си със самурайски меч заради лошите му оценки.

Престъплението е извършено, след като Ян Джунминг е провел онлайн среща с учителя на сина си. На бащата било докладвано за лошото представяне на сина му, който получил само 18 точки от 100 по физическо.

След това Ян Джунминг обвинил сина си, че е "твърде мързелив и не учи достатъчно усърдно". "Бях толкова вбесен, че взех японски самурайски меч и пристъпих напред, за да го намушкам", цитира изданието думите на баща му от съдебната зала, пише БГНЕС.

Ян Джунмин се развел със съпругата си преди години, след като ѝ изневерил. Той заявил, че е купил меча от онлайн магазин, защото се интересувал от колекциониране на самурайски остриета. Съдебно-медицинската експертиза установява, че момчето има и други по-стари наранявания, сочещи, че преди смъртта му е бил бит няколко пъти. Този инцидент предизвика широка дискусия в Китай.

Снимка: Pixabay