Байдън: Нашествието на Путин е изпитание за САЩ и света

Американският президент направи заявка за своето очаквано кандидатиране за втори мандат

08.02.2023 | 13:43 Редактор: Михаела Димитрова

Американският президент Джо Байдън направи заявка за своето очаквано кандидатиране за втори мандат в обръщението си "За състоянието на съюза". Байдън подчерта постиженията на своето управление и призова разделения Конгрес да си сътрудничи с него. 

За първи път в своя мандат Байдън се изправя пред Конгреса, в който републиканците контролират Камарата на представителите и са решени да блокират големите правителствени разходи. 

В речта си той подчерта приноса си за одобряването на инфраструктурна програма и приемането на значимо законодателство в областта на климата, данъците и здравеопазването. Байдън приветства 12-те милиона нови работни места.

За войната в Украйна американският държавен глава беше категоричен - Съединените щати ще подкрепят страната толкова, колкото е необходимо.

"Нашествието на Путин е изпитание за вековете, тест за Америка и за света. Ще отстояваме ли правото на хората да живеят свободно, ще застанем ли в защита на демокрацията?", заяви Байдън.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Демокрацията
преди 1 година
Ако войната е инструмент за внос на демокрация....Не, благодаря! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
колониализъм
преди 1 година
Ние не живеем свободно! Ние сме колония на америка и обект на американските интереси! Нашите политици са зависими от политиката на САЩ! Сигнализирай за неуместен коментар