Байдън настоя за единство по време на Националната молитвена закуска

В политиката и в живота ни прекалено често гледаме един на друг като на опонент, смята американският президент

02.02.2023 | 22:45 Редактор: Вяра Димова
Байдън настоя за единство по време на Националната молитвена закуска

Американският президент Джо Байдън призова за единство по време на днешната Национална молитвена закуска, предаде Асошиейтед прес.

Досега събитието се провеждаше под ръководството на частна религиозна фондация с противоречива репутация, но тази година имаше промени и Националната молитвена закуска вече се дистанцира от т.нар. "Международна фондация", отбелязва АП. 

"В политиката и в живота ни прекалено често гледаме един на друг като на опоненти, а не като на състезатели. Ние виждаме един в друг врагове, а не съседи", каза Байдън, цитиран от БТА.

Закуската се проведе в центъра за посетители на Капитолия, като 450-те места бяха заети от членове на Конгреса, представители на правителството и други.

Всеки президент от Дуайт Айзенхауер насам е правил изказвания по време на тази проява, в която през годините е имало хиляди участници. От десетилетия насам събитието преминава под ръководството на Международната фондация – християнска организация, която през последните години привлича все повече внимание. 

Снимка: БГНЕС